Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Komitejā diskutēja par minimālo ienākumu sliekšņiem

Šī gada 8.maijā notika Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) Veselības un sociālo jautājumu komitejas sēde.

Sēdes video ieraksts pieejams ŠEIT.

Pasākuma laikā Labklājības ministrijas (LM) Bērnu un ģimenes politikas departamenta vecākā eksperte Līga Rokjāne informēja par papildus atbalstu ārpusģimenes aprūpē esošajiem bērniem pēc pilngadības sasniegšanas un adoptētajiem bērniem, kuriem ar tiesas spriedumu atcelta adopcija.

Sēdes turpinājumā norisinājās arī diskusija par LM piedāvājumu Satversmes tiesas sprieduma par minimālo ienākumu sliekšņiem, t.sk. garantēto minimālo ienākumi slieksni, izpildei. Ziņoja Sociālās politikas plānošanas un attīstības departamenta direktora vietniece Evija Kūla. 

Savukārt LM valsts sekretāra vietniece Elīna Celmiņa iepazīstināja klātesošos ar Informatīvo ziņojumu par invaliditātes noteikšanas izmaiņām bērniem.

 

 

Līga Rokjāne (LM) "Par papildus atbalstu ārpusģimenes aprūpē esošajiem bērniem pēc pilngadības sasniegšanas un adoptētajiem bērniem, kuriem ar tiesas spriedumu atcelta adopcija"
Evija Kūla (LM) Labklājības ministrijas piedāvājums Satversmes tiesas sprieduma par minimālo ienākumu sliekšņiem, t.sk. GMI slieksni, izpildei
Elīna Celmiņa (LM) Invaliditātes noteikšanas sistēmas pilnveide bērniem